SEO Optimizacija


Proces SEO (Search Engine Optimization) optimizacije ima za cilj povećanje i poboljšanje internet saobraćaja ka vašem web sajtu.

Saznaj više

Vaša pozicija na Google nema alternativu


Web sajt bez optimizovanog sadržaja je kao riba na suvom. Koliko god dizajn izgledao zapanjujuće dobro, kod besprekorno napisan, to su stvari koje Google ne zanimaju preterano. SEO optimizacija (Search Engine Optimization) nam je jedna od najvažnijih usluga koje nudimo jer je presudna za vašu poziciju u Google pretrazi. Uz kompaktno rešenje za vašu internet prezentaciju, SEO optimizacija sadržaja sajta dolazi kao kruna jednog kvalitetnog web projekta. Učinićemo da vaš sajt dopre upravo do onih koji tragaju za uslugama koje vi nudite.

SEO optimizacija

Šta predstavlja SEO optimizacija?


Internet marketing jeste prezentovanje na internetu, ali se tu priča nikako ne završava. Treba privući što veći broj upravo onih ljudi koji tragaju za vašim uslugama, proizvodima ili informacijama koje pružate. To traganje počinje na Google pretrazi od koje zavisi da li će baš vaš sajt biti taj koji će se korisnicima prikazati na ekranu na što boljoj poziciji u rezultatima. U procesu filtriranja koje obavlja Google algoritam nastupa kvalitet SEO (Search Engine Optimization) optimizacije vaših stranica. Ukoliko je OnPage (stranična) optimizacija dovoljno dobro odrađena, i podpomognuta je OffPage (vanstraničnom) optimizacijom, vaš sajt će biti bolje rangiran u pretrazi u odnosu na konkurenciju što povlači veću posećenost sajtu, jačanje pozicija, više posla, veći profit i još mnogo pozitivnih stvari za vas i vaš posao.

SEO optimizacija sajta

OnPage SEO optimizacija

Celokupan proces SEO optimizacije startuje onda kada dođete na ideju izrade web sajta. U toku izrade web sajta, odnosno ispisivanje koda i pretvaranje sadržaja od statičnog u dinamički, počinje se sa ispisivanjem tagova koje koristi Google algoritam za pretragu. Kada se sajt okači na WWW (World Wide Web), potrebno je vremena da se vaš sajt učita (osim u slučaju Wordpress sajtova koji se rangiraju istog trenutka kada se okače na internet) i rangira u Google pretrazi. Za to vreme, dobro je raditi na svakodnevnom poboljšanju sadržaja, izmeni, prepravkama i slično. To je izuzetno korisno jer Google sam po sebi zna da prepozna koji je sajt aktivan a koji pasivan, i shodno tome i takođe filtrira na pozicijama. Konstantno ažuriranje sadržaja sajta, kao i prethodna optimizacija tagova u kodu nazivaju se OnPage (stranična) SEO optimizacija.

SEO optimizacija za Google pretragu

OffPage SEO optimizacija

Svakako da je i samo postavljanje sajta na mreži neka vrsta internet marketinga, ali da bi svo to utrkivanje i rangiranje u pretrazi bilo zanimljivije i kako bi se filtrirali oni najbolji sajtovi sa sadržajem koji je najbolji za korisnike koji ga pretražuju, potrebno je imati i neku vrstu referenci, odnosno „online preporuke“ od drugih sajtova ka vašem sajtu. Te preporuke će jačati poziciju vašeg sajta dokle god nisu spamerske. To je samo začetak OffPage (vanstranične) SEO optimizacije. U OffPage SEO optimizaciju spada i rukovanje i povezivanje sa društvenim mrežama, oglašavanje na društvenim mrežama, upravljanje Google alatkama (Google AdWords, Google Web Master Tools itd.), Ad trafficking i već pomenute „preporuke“, odnosno linkovi sa drugih sajtova ka vašem.

Vrati se gore